Gulvafslibning

Leave a comment

Gulvafslibning.

Behov for gulvafslibning?

Med en gulvafslibning kan dine slidte og lidt kedelige trægulve, komme til af se ”nye” ud igen. Gulvafslibning er et billigt alternativ til udskiftning af trægulvet, når tidens tand har sat sit tydelige præg på gulvet, så som ridser, tryk mærker, og plamager fra den spildte rødvin eller kaffe. En afslibning af gulvet er også en mindre omfattende projekt, i forhold til udskiftning af trægulvet.

Et ridset og godt brugt trægulv, kan gøres flot og glat igen ved fa få foretaget en gulvafslibning,  samt en afslibning fjerner det beskidte lag, der har dannet plamager og misfarvninger på gulvet,  overvejer du af lægge nyt trægulv, eller slibe det gamle, så husk af en gulvafslibning i rigtig mange tilfælde kan rede dit gamle trægulv, og tilmed til en billig penge i forhold til nyt. Er du i tvivl om det kan afslibes så kontakt mig, og lad os tage en snak, og evt en besigtigelse af trægulvet, og du kan høre om mulighederne, for dit trægulv. Variationsmulighederne er mange, og det færdige resultat afhænger af, hvilken type gulvbehandling der bruges efter afslibningen.

Asketræ gulv, tidligere hvid olieret, skal hvidpigmenteres, og efterfølgende lakeres

Asketræ gulv, tidligere hvid olieret, skal hvidpigmenteres, og efterfølgende lakeres

 

Kan trægulvet tåle en afslibning?

Massive trægulve, såsom brædder/planke gulve, parket gulve, kan  tåle flere afslibninger, end lamel og parketgulve,  så længe man husker på ik af slibe så meget så samlingerne bliver svækket.  Tykkelsen  på et brædde/plankegulv kan tjekkes ved af stikke et stykke tyndt metal, eller spidsen af en tommestok ned til fjeren.  Tykkelsen på et lamel- parketgulv kan tjekkes ved enten af fjerne en fejeliste ved kanten, og stikke en spejl ned, eller hvis der er radiator hvor rørende går under gulvet, så kan man som regel løfte en roset, og se tykkelsen.

Asketrægulv efter gulvafslibning

Asketrægulv efter gulvafslibning

 

Gulvafslibning hvordan?

En gulvafslibning foretaget over flere omgange, for af fjerne den behandling trægulvet tidligere har haft påført. Til af afslibe gulvet har man en gulvsliber, enten med valse eller til lukket bånd, i løbet af en gulvafslibning vil man typisk foretage 3-5 afslibninger, med påsat sandpapir i forskellige kornstørrelser, selvfølgelig startende med den grove og bevæge sig over i den fine kornstørrelse, på denne måde bliver træfiberne  ”pakket” bedst muligt, jo mere træfiberne bliver ”pakket” jo bedre finish og gulvet vil holde længere. Efter endt afslibning vil man ca have slebet 1-1,5 mm af trægulvets overflade.

Fyrtræ gulv, afslebet og indfarvet med gulvolie, i farven mørk valnød,

Fyrtræ gulv, afslebet og indfarvet med gulvolie, i farven mørk valnød,

  Gulvafslibning udført.

Gulvafslibning udføres på Sjælland, vi har været følgende steder, skal du være den næste, kontakt mig, og lad os tage en snak om deres trægulv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Region Hovedstaden: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk

Region Sjælland: Dalmose, Dianalund, Faxe, Fuglebjerg, Glumsø, Høng, Gørløv, Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Korsør, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Skælskør, Slagelse, Solrød, Sorø, Stenlille, Stevns, Vordingborg
Region Syddanmark: Middelfart, Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nyborg, Odense, Svendborg, Nordfyn, Fredericia, Kolding, Vejle